Zanima te više detalja? Ajmo redom...

Prvo i najvažnije: ako tražiš nekog da ti pomogne u što kraćem vremenskom roku zaraditi što više (bez da se pitaš kako će to utjecati na tvoj život, zdravlje ili klijente) - onda sigurno nisam osoba za tebe.

No, ako razumiješ da je građenje uspješnog biznisa proces koji traje i ako ti je stalo do uspjeha tvojih klijenata, onda smo na dobrom putu.

Krenimo od početka. Rođen sam 1985. godine i već od pelena sam pokazivao interes za online marketingom pa su mi roditelji kupili prvi Mac kad sam imao samo šest mjeseci. 


Šalu na stranu, znam da te to ne zanima (niti je internet marketing postojao '85.) stoga ću odmah preskočiti na 2014. kada prvi put, silom prilika, otkrivam svijet sales funnela, affiliate linkova i digitalnih proizvoda (ako te zanima detaljnija priča o mojem backgroundu, tom periodu i prvom bankrotu, obavezno poslušaju Lood Podcast, epizodu #45).


Posljednjih 9 godina fokusiran sam isključivo na rad u eLearning području (s kreatorima courseva, membership platformi i coaching usluga) na stranom tržištu (ponajviše: USA, Kanada, Novi Zeland i UK).


S timom sam ove godine pokrenuo LANSIRAJ Klub s ciljem da kreiramo najveću regionalnu zajednicu uspješnih digitalnih poduzetnika.


Radio sam s klijentima i projektima u preko 20 različitih niša tako da poznajem potrebe različitih industrija i kako primijeniti osnove za online rast, bez obzira na industriju u kojoj se nalaziš.

"Sve je to super Filipe, no kako će LANSIRAJ Klub pomoći meni?"

Ovo su neki o najčešćih izazova koje ćeš riješiti kao član/ica LANSIRAJ zajednice (kroz besplatne savjete u newsletteru ili kroz plaćene usluge/online programe)

"Imam digitalni proizvod, ali nisam zadovoljan/a  prodajom."

Vjerojatno se radi samo o načinu kako prezentiraš svoju proizvod i tome da tvoja publika zasad ne vidi sve benefite i punu vrijednost. Kroz svoj 3P framework, pomoći ću ti sastaviti ponudu koja prodaje.

"Ne znam koju strategiju koristiti za lansiranje svog programa/coaching usluge."

Super za tebe je da posljednjih devet godina testiram sve različite launch strategije i uvjeren sam da ti mogu preporučiti onu koja najviše odgovara tvom brendu i profilu biznisa.

"Online prodaja mi super raste, no kako skaliram, tako se profit smanjuje."

Vjerojatno je vrijeme da netko vanjski objektivno sagleda sva područja tvog biznisa. Analiza metrika i pronalaženje segmenta koji uzrokuju troškove bez profita jedna je od mojih najdražih aktivnosti.

"Želim više case studija i uspješnih priča studenata, ali ne znam što napraviti."

Postoje četiri glavna područja tvojeg customer journeya koja trebaš pratiti i optimizirati da bi više tvojih klijenata ostvarilo rezultate. SuccessJourney je moj jedinstven način pristupa tom procesu.

"Želim lansirati svoj postojeći proizvod na globalnom tržištu, ali ne znam kako."

Ako uspješno prodaješ svoj course ili usluge na regionalom marketu, onda globalni launch ne bi trebao biti problem, pogotovo jer već imaš pregršt case studija i testimoniala. Posljednjih 9 godina proveo sam isključivo lansirajući proizvode na stranom tržištu, tako da znam što točno trebaš raditi. 

"Ekspert sam u svojoj struci, ali ne znam kako to znanje pretvoriti u online biznis."

Ako imaš provjerenu uslugu koja klijentima donosi rezultate, stvaranje "online ponude" je lakši dio. Naučit ću te osnove koje funkcioniraju, bez obzira na tvoj market.

"Većina kupaca mojeg online programa ne kupuje moje coaching usluge."

Postoji nešto što se zove "ascension ladder", tj. način kako smisleno kreirati više proizvoda u sklopu svog biznisa. Vjerojatno moraš preraditi način na koji komuniciraš vrijednost svojih coaching usluga postojećim studentima. 

"Imam jaku online zajednicu, no nisam siguran/a koji tip digitalnog proizvoda je najbolji za moju publiku."

Hajmo radije krenuti od tebe i definirati koji proizvod najbolje odgovara tvojem stilu i ciljevima koje želiš postići. Tako ćeš dugoročno najbolje pomoći svojoj zajednici.

"Većina prihoda dolazi mi od 'live launcheva', no to me ponekad iscrpljuje, ali ne mogu stati jer ću izgubiti prihode."

Live launchevi su idealna strategija u početnim fazama biznisa, no kako krećeš skalirati, tako u svoju strategiju moraš dodati i automatiziranu prodaju svojih ponuda. Time ćeš smanjiti broj live launcheva i povećati ukupne prihode.

Evo i nekih od najdražih projekata koje sam osobno vodio...

Pomogao sam legendarnom “21.7 Billion Dollar Man” Jay Abrahamu kreirati ideju i strategiju za launch ("The power of preeminence") te vodio nekoliko timova u realizaciji tog projekta - koji je uključivao više od 5,000 poduzetnika.

Možeš li se zamisliti na online pozornici pred 75,000 ljudi koji jedva čekaju učiti od tebe? Znam, zvuči zastrašujuće. No, tako je upravo izgledao Millerov launch prilikom lansiranja nove membership platforme koja je privukla 5,000 novih kupaca.

S New York Times Bestselling Autoricom Laurom Doyle lansirali smo njene coaching usluge i membership platforme u kojoj je sudjelovalo preko 5,000 žena koje su htjele poboljšati svoj brak.

Ovo je vjerojatno moj najdrži launch projekt gdje sam putovao na Novi Zeland voditi klijentov tim kroz cijeli proces. Uspjeli smo okupiti preko 25,000 gitarista iz cijelog svijeta kroz zabavan 5-dnevni izazov.

Alexis Fedor smo pomogli odraditi 2 launcha te u svakom privući više od 6,000 umjetnika s ciljem da im pomognemo pretvoriti strast u profitabilan biznis.

Još jedan (od mnogih zajedničkih) launch koji je privukao čak 30,000 članova Millerove zajednice kroz intenzivan trodnevni izazov. 


>